Ànima del projecte

Com?

Des de fa uns anys hem assistit a la proliferació de diverses modalitats de jocs de pilota que sense massa esforç han calat en la nostra societat, formant part ja de la nostra realitat d'oci. Una altra cosa seria si ja són part de la nostra cultura popular.

 

Busquem entre veure, un instant, que ens assenyale allò que pensem hem oblidat. Tal vegada en aqueix moment no distingim el que, i el perquè, però la impressió és sempre la mateixa; aqueix sentir és el camí, no el sentit.

Quan això succeeix, caus en el compte que alguna cosa hem deixat allà, en l'oblit. És llavors quan sents que ha sigut allí i tal vegada comence l'odissea. Una odissea on el dolor del retorn es palpe i és llavors quan el batec emergeix.

trinquet-com

La pilota valenciana

La Pilota Valenciana és un joc que es practica des de temps immemorials. Aquesta instal·lació está pensada per a retornar la pilota al carrer, al seu espai públic i compartir, on va nàixer i on ens ha acompanyat des de sempre.

 

Aquest espai permet fàcilment iniciar-se en el joc de la Pilota Valenciana i pot fer-ho amb una pilota tova, passant-la per dalt la corda i sense la necessitat de protegir-te les mans. Permet l'iniciació i el joc a modalitats de joc de pilota que sense molt d'esforç promouen l'activitat, faciliten el joc i estimulen l'oci.

Trinquet de l'abdet

Construït el 1772, es el trinquet més antic existent, i es juga a la modalitat de Pilota Grossa.

galotxeta
Les Galotxetes

És una variant de la Pilota Grossa que es practica sobretot a les localitats de Monòver i la Romana. Gràcies a les petites instal·lacions amb rebot, anomenades "galotxes", i la pilota grossa de major pes i poca vivacitat, aquesta modalitat es converteix en una de les més divertides i fàcils de practicar per a persones de totes les edats. A la localitat del Pinós, es juga amb lleugeres diferències i rep el nom de llonges("llotges").

raspall
Raspall

És la modalitat principal en les comarques centrals, la Ribera, l'Horta i altres zones. Les característiques principals són que la pilota pot anar per terra i, per tant, existeix el colp de raspada, d'on deriva el seu nom. Per a aconseguir un quinze, la pilota ha de sobrepassar la línia que té el rival al darrere. És una modalitat molt dinàmica i divertida per a començar a jugar.

pilota-grossa
Pilota Grossa

Aquesta modalitat es caracteritza per jugar-se en una canxa de joc dividida per la corda, i és una opció molt dinàmica i inclusiva per a aquells que volen iniciar-se en la pràctica de la Pilota Valenciana. Fou molt popular i àmpliament practicada des del segle XVIII fins a mitjan segle XX.

Representa un punt intermedi entre les modalitats de Llargues i l'Escala i Corda, impulsada, segons es coneix, pel seu defensor, Nel de Murla. A la Marina, els trinquets d'aquest tipus han perdurat fins als nostres dies. Es pot jugar tant individualment com en parelles.

0

Jugadors federats

0

Jugadores federades

0

Clubs

0

Clubs actius

0

Instalacions esportives

0

Trinquets

0

Carrers artificials

0

Frontons

En vols més informació?